dimecres, 25 de maig del 2016

Podcast

Podcast

Deriva de les expressions anglosaxones 'Play-On-Demand' que vol dir 'Reprodueix en demanda' i 'broadcasting', que vol dir radiodifusió i webcasting. El podcàsting és similar al programari de vídeo i dispositius com el TiVo, que permeten mirar el que vols quan vols enregistrant i emmagatzemant el vídeo. El podcàsting generalment s'utilitza amb arxius d'àudio si bé aquesta tecnologia es pot utilitzar per a qualsevol classe d'arxiu, incloent-hi actualitzacions de programari, imatges i vídeos.
És a dir, el podcàsting permet l'enregistrament de ràdio per Internet o programes d'àudio d'Internet similars. Aquests enregistraments es poden descarregar a un reproductor portàtil (com per exemple un iPod) per poder escoltar l'enregistrament a qualsevol lloc o bé directament des de l'ordinador.
Sovint aquesta tecnologia s'utilitza conjuntament amb la tecnologia RSS que permet la subscripció a diferents continguts per estar informat de nous continguts en tot moment i els descarrega de manera automàtica.
 L'audio que he fet és aquest:

dimecres, 18 de maig del 2016

Els codis QR

Els codis QR

El codi QR: (Quick Response Barcode) és un sistema de codificació bidimensional que permet codificar la informació en una matriu de punts negres en fons blanc. El seu funcionament és similar al codi de barres. El terme de QR ve de "Quick Response" a causa de la rapidesa amb què es poden processar.

Aquest matriu de punts es pot generar per qualsevol programa que permeti generar la codificació QR. Al generador de codis QR se li passa allò que vol codificar, ja sigui un missatge de text, un missatge telefònic, una pàgina web... a partir d'aquesta informació genera el mapa de punts que identifica de forma única el que es vol codificar. A més a més, quan es genera un codi QR també es pot decidir el grau de redundància de la codificació, que determina la fiabilitat del codi QR a l'hora de ser descodificat.

Un cop has generat el codi QR, necessites una aplicació que permeti llegir codis QR, un lector de codis QR.

Qrcode wikipedia.jpg












Lector de codis QR: 
QR Code Reader - Per a Android
QR Droid - Per a Android 
QR Reader for iPhone - Per a iOS  
Zapper - Per a iOS
QuickMark Barcode Scanner - Per a Android - Per a iOS
                                                
Generador Codis QR    
QR Code Generator - Per a Android
QR Code Generator FREE - Per a iOS

La activitat, es divideix en dues parts:
La part de quan llegeixes el codi (jo en el meu cas, he escollit QR Reader for iPhone) i la part de Generar el codi (QR Code Generator FREE)
Llegir codi:
1. Primer descarregar-te un lector de codis QR
2. Després, descarregar un code generador (QR code Generador Free)
3. Copia el enllaçat de la pàgina web que vulguis, (en el meu cas he fet un codi del meu blog)
4. Copia l'enllaç de la web al code generador.
5. Finalment tens fet el codi o comproves amb el lector de codis QR